Preem bensinkort

Preem har också ett bensinkort som liknar shells. Som kund kan du få rabatt på försäkringar, hotell och böcker. Med ett bensinkort från Preem får du även deras bilassistans, som betalar din självrisk om du råkar ut för en trafikolycka.

Du får även olika rabatter på försäkringar och resor m.m.

Hos Preem kan du välja att ansluta ett befintligt betalkort för att få billigare bensin.

Läs mer om Preems bensinkort.

Statoil bensinkort

Även Statoil har ett samarbete med Mastercard vilket innebär att du får fördelarna med att ha betal- och bensinkort i samma kort.

En annan fördel med Statoils bensinkort är att du får billigare bensin oberoende av om du tankar på en bemannad eller obemannad station.

Med Statoil EXTRA kan du även ansluta ett valfritt eget betalkort till Statoil för att få del av rabatter och billigare bensin.

Läs mer om Statoils bensinkort.

St1 bensinkort

st1-bensinkortSt1 har ett tre olika typer av bensinkort som fungerar på St1s och Shells över 500 stationer i Sverige. St1s bensinkort ger ingen rabatt men gör det däremot enklare att hålla koll på sina bensinkostnader. Det finns även möjlighet till att få upp till 45 dagars kredit utan ränta och avgifter.

St1 Cashkort

St1 har ett kontantkort som gäller på samtliga automatstationer samt några utvalda Shell-stationer. Du tankar kortet med 50-2000kr som sedan kan användas för bränsleinköp.

St1 Privatkort

St1s bensinkort för privatpersoner fungerar som ett betalkort och ett kreditkort. Du har 45dagars räntefri kredit på dina inköp men kan även välja att dela upp betalningen på flera månader när du får kontoutdraget. Bensinkortet gäller på samtliga St1- och Shell-stationer samt i de flesta parkeringsautomater som accepterar bensinkort.

St1 Företagskort

St1s bensinkort för företag ger stora möjligheter till att hålla koll på bränslekostnaderna. Du kan koppla flera kort till samma faktura och även få varje bensinkort specificerat om de ska attesteras på olika ställen på företaget. Det går även att låsa bensinkorten så att de endast går att använda till att tanka t.ex. bensin och inte diesel eller E85.

En smart funktion som St1s bensinkort för företag har är att man kan få förbrukningen specificerad på fakturan. Med denna funktion anger man mätarställning varje gång man tankar och får sedan förbrukningen sammanställd på fakturan.

St1s bensinkort för företag gäller på samtliga St1- och Shellstationer samt parkeringsautomater som godkänner bensinkort.

Läs mer om St1s bensinkort.

OKQ8 bensinkort

OKQ8 har ett bensinkort där ägaren får en del av återbäringen. Detta innebär att till skillnad från andra bensinkort ger inte OKQ8’s kort rabatt direkt vid köp av bränsle eller andra produkter i deras sortiment utan istället kommer prisavdraget i form av återbäring en gång om året.

Kortet kallas för medlemskort.

Läs mer om OKQ8s bensinkort / medlemskort.